Brows, eyes, lips, lamination

Altijd een verzorgd uiterlijk met semi permanente make-up. StudioBell is gespecialiseerd in PMU voor de wenkbrauwen, oogleden en lippen.

 

 

Veel gestelde vragen over permanente make up

Hieronder geef ik je antwoord over de meest gestelde vragen over Semi permanente make up (SPMU). Mocht je andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met mij.

Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft) gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt, immers het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat gewoon door. Gemiddeld zit een semi permanente make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaren een eyeliner 1 tot 5 jaar of zelfs nog langer.

Met PMU kunnen wij jouw wenkbrauwen op een natuurlijke wijze voller doen lijken. Breder, dunner, voller, strakker en zelfs je wenkbrauw liften. Ook kun je eventueel littekens camoufleren en te dun geëpileerde wenkbrauwen weer terug in vorm brengen.

 

We kunnen met hairstrokes natuurlijk ogende wenkbrauwen creëren tussen de eigen haartjes, of zelfs als je door bijvoorbeeld Alopecia helemaal geen haartjes hebt. Deze techniek is helaas niet geschikt voor elke huidtype. Heb je een vette huid dan zullen de haartjes sneller vervagen en heb je er geen jaren plezier van.

In de volgende situaties wordt permanente make-up afgeraden of kan de behandeling helemaal niet doorgaan. Bel voor meer informatie​

 

  • Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding
  • Bij ernstige suikerziekte
  • Hemofilie (bloedstollingsziekte)
  • Chronische huidziekte
  • Keloidvorming (gestoorde wondgenezing)
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  • Bij het gebruik van bloedverdunners
  • Bij het gebruik van Roacutane
  • Bij een allergie voor haarverf

Dit verschilt per huidtype. Heb je een vette huid, dan zal de kleur sneller vervagen en adviseer ik binnen 1,5 jaar terug te komen voor een touch-up.

Heb je een droge huid dan adviseer ik binnen 2 jaar een nieuwe afspraak te maken voor een touch-up. Na 24 maanden geldt een nieuwe behandeling.

Voor het plaatsen van permanente make-up zijn een aantal regels die nageleefd moeten worden. Het is belangrijk om 24 uur voor de behandeling geen alcohol en groene thee te nuttigen en geen aspirines in te nemen. Ook mag u absoluut geen drugs gebruiken 24 uur voor de behandeling. Deze verdunnen het bloed waardoor pigmentopname tijdens behandelen moeilijker wordt. U doet er verstandig aan voor de behandeling te eten. Dit om misselijkheid te voorkomen.

 

Het is niet gewenst om make-up te dragen als u naar uw afspraak komt voor de behandeling.

 

Indien u komt voor een eyeliner, gaan de lenzen uit. Neem een lenzendoosje en een bril mee. Je kunt pas na een paar dagen je lezen weer in.

Je ontvangt nazorg instructie en benodigde producten mee na de behandeling. Wanneer je de instructies nauwkeurig volgt, zul je geen hinder ondervinden tijdens het genezingsproces.

 

Direct na behandeling is het gebied gevoelig en ziet er afhankelijk van de gevoeligheid van jouw huid er rood uit. Het gebied is enigszins gezwollen en zal binnen 1 a 2 dagen afnemen.

Twee dagen lang mag het behandelde deel niet met water in aanraking komen. Ook zonnebank/Uv-licht, sauna/zwembad gedurende 2 weken vermijden.

Onderga dus nooit vlak voor een zonvakantie een PMU-behandeling (en ook niet voor cosmetische operaties in het gezicht), maar hou minstens een periode aan van 4 weken rust tussen behandeling en reis.

 

De kleurintensiteit zal met 3 tot 7 dagen afnemen afhankelijk van de nazorg en jouw herstelproces.

Vanaf dag 4 ga je met een vitamine E crème het behandelde gebied insmeren gedurende 2 weken. Na 2 weken mag je het behandelde gebied insmeren met een Sun block.

Na de eerste behandeling zal de kleur 50 tot 70% vervagen. Zonder touch-up zal de kleur binnen 6 maanden volledig vervagen en niet meer zichtbaar zijn. Om de houdbaarheid van de behandeling te waarborgen is een touch-up noodzakelijk binnen 8 weken. Na de touch-up zal de kleur nog maar 30% vervagen zal het gewenste resultaat zichtbaar zijn.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.