De evolutie van PMU

Permanente make-up is terug van weggeweest en heeft er nog nooit zo goed uitgezien! De ontwikkelingen in deze beauty sector gaan razendsnel en is onderhevig aan veel verandering. De paarse lipliner en gekleurde blok wenkbrauwen hebben plaatsgemaakt voor verfijnde wenkies, Shaded eyeliners en volle lippen door natuurlijk ogende Liplush.

Vandaag de dag zijn er veel verschillende PMU behandelingen mogelijk en kun je praktisch ieder stukje van je gezicht of lichaam verfraaien met cosmetische tattoo’s, zoals Powderbrows, Eyeliners, Liplush maar ook areola verfraaiing en littekencorrecties.

Back in the days 

Waar komt PMU nou eigenlijk vandaan? Welke veranderingen heeft het ondergaan en wat zijn nou precies de mogelijkheden?

dunne wenkbrauwenBronnen: elle.nl, getty images, hln.be

In de jaren 80 is permanente make-up ontstaan vanuit medisch oogpunt. Mensen met Alopecia en patiënten hersteld van een chemo kuur, konden hun wenkbrauwen laten tatoeëren. De technieken van toen waren niet verfijnd en de pigmenten waren van een slechte kwaliteit. Door het vele carbon in de PMU inkt verkleurde de wenkbrauwen al snel na de behandeling, wat in een groen streepje veranderde. Pas later werden de eyeliner en de lipliner geïntroduceerd als cosmetische verfraaiing.

PMU is maatwerk

Tegenwoordig wordt permanente make-up gezien als een artistieke verbetering. Meer en meer mensen kiezen voor een PMU behandeling. Voor de PMU artiest is het belangrijk om je technieken te blijven verbeteren. Als make-up artiest is je werkwijze klant specifiek. Geen klant heeft dezelfde huid of dezelfde wensen, het is dus echt maatwerk. Door middel van de juiste masterclasses en theoretische studies over kleuren, pigmenten en technieken blijft Studiobell zich verbeteren en zo klanten van de perfecte behandeling te voorzien.

tattoo pen

Foto: PMU apparaat waar hele fijne details mee gemaakt wordt

De keerzijde van trends

De make-up tattoo werd pas echt bij het grote publiek opgepikt in 2014 toen Microblading zijn entree maakte. De realistische wenkbrauw werd geliefd door velen en iedereen wilde meedoen aan deze trend. Microblading kent echter een enorme keerzijde: Deze manuele techniek om haartjes te creëren is niet geschikt voor elk huidtype en zeker niet voor de oudere (40+) huid. Helaas zien we in de praktijk veel salons die na een summiere 2-daagse cursus en weinig theoretische kennis de behandeling aanbieden voor eenieder die wil. Het gevolg van gebrekkige kennis en techniek zijn grijze en zelfs rode wenkbrauwen met soms zelfs ontwikkeling van littekenweefsel. 

Kennis is power

Gelukkig kun je in veel gevallen deze schade laten herstellen bij de juiste laserklinieken en removal salons. Studiobell kan je hier de juiste verwijzingen in geven.

imane Fotografie: Ellen van Doorn

Je kunt dus wel stellen dat het werkveld van de PMU artiest vanaf de jaren 80 een positieve verandering is doorgegaan en enorm is verbeterd. Steeds meer artiesten over de hele wereld zijn deze behandelingen gaan aanbieden en ontwikkelen, wat zorgt voor een gezonde competitie maar vooral een positieve bijdrage geeft aan de kwaliteit in deze beauty branche. Misschien wel één van de belangrijkste ontwikkelingen is de aanpassingen die zijn gedaan in de pigmenten. Voorheen waren de pigmenten alleen Organisch of alleen Anorganisch. Tegenwoordig zijn er hybride pigmenten, een combinatie van deze twee soorten, op de markt. Deze pigmenten laten een gewenste vervaging in de huid zien zodat de artiest weet welke pigmenten nodig zijn bij de Touch-up behandeling. Bovendien kun je bij mooi vervaagde wenkbauwen en lippen, weer kiezen voor een nieuwe Shape & Look en krijgen je wenkies weer een prachtige kleurboost! PMU behandelingen op een rijtje:

Welke behandelingen zijn er in de PMU wereld?

  • Microblading: een manuele techniek waarbij een haartjespatroon in de wenkbrauw wordt gesneden en daarna pigment in de huid wordt gewreven.
  • Powderbrows: een machinale techniek met een tattoo apparaat waarbij de wenkbrauwen worden ingekleurd. Het inpoederen kan heel strak of juist heel soft met pixels worden ingekleurd. Er zijn verschillende benamingen: Softbrows, Ombrebrows en Misty brows.
  • Nano brows: dit is de allerlaatste techniek en de vervanger van Microblading. Het grootste verschil is dat de haartjes machinaal worden gezet en geschikt is voor elke huidtype.
  • Eyeliner: de eyeliner begint in de wimperrand en kan worden uitgebreid naar boven de wimpers eventueel aangevuld met een wing. De nieuwste look is op dit moment de Shaded eyeliner wat een meer smokey eyelook geeft.
  • Liptattoo ofwel Liplush: de lippen worden tegenwoordig volledig ingekleurd voor een heel natuurlijke look.
  • Sproeten of wel freckle tattoo: de sproetenlook kan machinaal of met handpoke in het gezicht worden geplaatst.
  • Areola tatoo: de tepelconstructie waarbij met verschillende kleuren en technieken de tepel wordt nagebootst.
  • Littekencorrectie: een machinale manier om de littekens te matchen met de eigen huidkleur.

Concluderend; de PMU wereld is keihard in positieve ontwikkeling! Als we onze make-up influencers moeten geloven is dit de nieuwe beauty trend, geschikt voor mannen en vrouwen.  Studiobell specialiseert zich met name in de Powderbrows, Liptattoo en Eyeliners. Mocht je nieuwsgierig zijn of deze behandelingen iets voor jou zijn? Stuur ons een berichtje, boek een afspraak of intake!

Ook interessant om te lezen

Lipblush: Het alternatief voor fillers en lipstick?

Met Lipblush word je lipkleur egaler en de contouren van je lippen scherper. Het effect? Direct optisch vollere lippen. En dat zonder fillers!
powderbrows wenkbrauwtattoo browdaddy wenkbrauwtattoeage

Powder brows

Dé perfecte poeder wenkbrauw! Geschikt voor iedereen die mooie, natuurlijke volle wenkbrauwen wil.
powderbrows jaren 80 jaren 90 make-up permanente-make-up

De evolutie van PMU

Permanente make-up is terug van weggeweest en heeft er nog nooit zo goed uitgezien! De ontwikkelingen in de beauty sector gaan razendsnel.
infralash deepliner eyelinertattoo eyelinertatoeage studiobell

Permanente eyeliner: 3 stijlen

Als je besluit een permanente eyeliner te laten zetten is het goed om te weten dat er meerdere mogelijkheden zijn. Wist je dat je kunt kiezen uit drie verschillende soorten...
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.